Män som inte vill ha makt och inflytande?

Har just varit på ett seminarium där KDs kvinnoförbund bjudit in till en diskussion om kvotering till bolagsstyrelser. Förutom att den avlånga lokalen påminde om ett litet mysigt församlingshem med sina moderna kristallkronor, bröstpanel på väggarna och färjade glas i fönstren, så bjöds det på kaffe och en hisnande nära-Sarah Palin-upplevelse.

Men det som var mest slående för mig som man var att lokalen var fullpackad med kvinnor som satt och diskuterade om kvinnor skulle vara med och bestämma eller inte. Om kvinnor ska ta ansvar och makt eller inte. Om kvinnor ska ha inflytande eller inte.

Jag kan inte påminna mig om att jag befunnit mig i en liknande situation där män har suttit och diskuterat om de ska, eller inte ska, vara med och ta plats i styrelser eller några andra av samhällets viktiga funktioner. Eller diskuterat om de ska ta makt och ansvar eller inte.

Kvinnorna är halva befolkningen. Det är dags att det börjar synas på fler områden. I dessa dagar kan man inte heller låta bli att tänka på att kvinnorna också är halva väljarkåren.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *