Givande Almedalsvecka – nu fortsätter arbetet

Almedalsveckan är över för i år och för Ledarnas representanter på plats har det varit några intensiva dagar som förhoppningsvis kommer att få betydelse framöver.

Att delta i Almedalsveckan är nämligen inte enbart en fråga om att synas just där och då. I stället handlar det om ett led i ett större opinionsbildande arbete. Genom egna arrangemang, deltagande i andras, samt många möten och samtal med opinionsbildare och beslutsfattare sätter vi långsiktigt bilden av och väcker sympati för chefers utmaningar och hur Sverige kan få världens bästa chefer.

Utöver vad vi inför veckan kunde berätta om vårt deltagande fick vi även till ett bra samtal mellan ordförande Annika Elias och Svenska Dagbladets politiska chefredaktör Tove Lifvendahl om jämställdhet och kvotering till börsbolagsstyrelser. Detta hölls i #samtalssoffan – ett initiativ från Byggcheferna, inom ramen för arbetet ”Stoppa machokulturen”. #Samtalssoffan blev för övrigt en av finalisterna till den prestigefyllda utmärkelsen Hetast i Almedalen.

Under Almedalsveckan fick Ledarna mycket respekt och uppskattning för att vi utifrån ett chefsperspektiv är pådrivande i mångfalds- och jämställdhetsfrågor, och många vi pratade med hade uppmärksammat våra ställningstaganden för individualiserad föräldraförsäkring och kvotering till börsbolagsstyrelser.

Det här tar vi med oss i vårt fortsatta arbete och kommer att följa upp på olika sätt under hösten och framöver.

Det går för övrigt att se våra Almedalsseminarier om bättre mångfald i Sveriges chefskår, samt om ökad lönespridning i välfärden i efterhand på Ledarna Play.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *