Att drabbas av chefsbyte

Din chef är otroligt viktig. Han eller hon har stor inverkan på ditt handlingsutrymme, dina karriärmöjligheter och inte minst att hålla samman verksamheten så att alla drar åt samma håll. När någon vill ha råd inför att söka nytt jobb brukar jag därför alltid framhålla vikten av att intervjua den person som kan komma att bli din chef.

Men chefer kommer och chefer går. Så den chef du en gång ”valde” kan av olika skäl försvinna på vägen och du drabbas av chefsbyte. Det behöver varken bli bättre eller sämre, men det blir definitivt annorlunda. Under mina snart sju år här på Ledarna har jag i dagarna fått en ny chef, den tredje. Att få en ny chef kan vara en riktig energikick. Jag har haft tur. Alla har fungerat bra för min del, men på lite olika sätt.

Min chef som nu lämnar sitt uppdrag för att flytta utomlands har sagt till den nytillträdda att jag är en chefsstöttare. Måste säga att det gör mig lite stolt. För det är ju inte ensidigt chefens uppgift att stötta och peppa sina medarbetare. Ibland tror jag att vi lite till mans glömmer att chefen också behöver stöd, uppskattning och konstruktiv återkoppling.

Så låt oss alla, så här inför stundande midsommarhelg, skänka chefen en extra tanke och ge lite stöd och uppskattning.

En riktigt glad midsommar!

Upplever du att du i din chefsroll får stöd av dina medarbetare?

4 Kommentarer
 1. Henrik Engstam
  Henrik Engstam says:

  Jag är ny som inhyrd ledare på en arbetsplats och blev idag väldigt glad över en medarbetare som gav spontan positiv feedback. Även ledare behöver bekräftelse från medarbetare och få feedback på att arbete!

  Svara
 2. Erik Fors-Andrée
  Erik Fors-Andrée says:

  Bra inlägg! Jag tror att det är betydligt vanligare med positiv feedback ”neråt” än ”uppåt”. För mellanchefer borde det vara extra tydligt. Så oväntad feedback från en medarbetare kan vara en enorm kick!

  Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Ledarna bloggar – om ledarskap och andra chefsfrågor. chefsblogg.se: Att drabbas av chefsbyte- Bra inlägg! Jag tror att det är betydligt vanligare med positiv feedback ”neråt” än ”uppåt”. För mellanchefer borde det vara extra tydligt. Så oväntad feedback från en medarbetare kan vara en enorm kick! Tweet Du kanske också vill läsa…VD-kommentarer – 16 July 2011VD-kommentarer – 5 July 2011VD-kommentarer – 27 June 2011VD-kommentarer – 23 June 2011VD-kommentarer – 19 June 2011 Det här inlägget postades i VD-kommentarer och har märkts med etiketterna lean, ledarskap. Bokmärk permalänken. ← VD-kommentarer – 16 July 2011 /* […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *