Ledarskapsresan – ett verktyg för chefer av chefer

Tiden. Du vet det. Vi vet det. Att tiden är svår att få till som chef. Möten, verksamhetsplanering och lönesamtal. Då är det lätt att prioritera bort den egna utvecklingen som chef. Men för att orka, vilja och kunna vara chef över tid är det nödvändigt att skapa plats för vidareutveckling i chefsrollen.

Våra undersökningar visar att chefer vill utvecklas men har svårt att hinna med i en redan fylld vardag.

Denna vecka lanseras Ledarnas nya koncept och tjänst Ledarskapsresan! En resa som skall stödja och utveckla Sveriges chefer att bli än bättre. Den bärande tanken bakom Ledarskapsresan är vikten av ständig utveckling och påfyllning av kunskap då man som chef aldrig blir fullärd.

Ledarskapsresan är en allomfattande interaktiv tjänst  som är utvecklad efter moderna forskningsrön inom utbildning och lärande. Att tjänsten finns på nätet kommer skapa flera möjligheter till lärande utifrån tid, plats och chefens specifika behov.

Tanken är att cheferna ska göra sin kompetensutveckling när de själva har möjlighet och på det sätt som passar dem. Dessutom vill vi skapa högre värde kring våra fysiska träffar genom att bygga upp en läroprocess som sker före, under och efter en kurs. Ledarskapsresan – Chefsutveckling du bär med dig

Som chef möter man olika situationer varje dag, månad och år där problem och utmaningar måste lösas. Ibland omedelbart. Ibland på längre sikt.  Chefsrollen är därför mycket mångfacetterad. Utifrån detta kommer Ledarskapsresan ha en rad olika destinationer som man kan välja utifrån lust, intresse och behov.

Att kunna hantera och använda sig av omvärldens förändringar kommer att vara en grundläggande kompetens i framtidens chefskap. Ämnet presenteras närmare i utmaningar, filmer, poddar och övningar i resan Förändringskompetent ledarskap.

Någon annan kommer kanske ha än större nytta av att besöka destinationen ”Ny som chef” som kommer ge stöd, råd och inspiration till alla de som är nya i sin chefsroll. Senare under hösten kommer också Ledarskapsresan innehålla destinationen som t ex ”Karriär” som fokuserar på chefens egen utveckling. Ibland händer det att chefer har fullt upp med att utveckla andra och glömmer sin egen utveckling vilket är minst lika viktigt.

Gemensamt för alla destinationer är att de kommer bjuda på flera insiktsfulla och engagerande aktiviteter med såväl bredd som djup utifrån poddar, filmer och interaktiva övningar.

Vid tangentbordet,

Jörgen Kihlgren


1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] dessa ändamål har vi satt samman aktiviteter i den nya Ledarskapsresan Ny som Chef som vi tror kommer att stimulera och stödja dig i ditt nya […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *